Här kommer en riktig gräddtårta, Fylld med kolasås,
mjölkchokladfluff och kokosmousse.
Fick tipset från en god vän att testa kokosmousse, den var
riktigt god, jag gillar egentligen inte tårta (lite konstigt kanske) och tyckte
att det blev lite för sött efter ett tag, men våra gäster tog väldigt många bitar och älskade
kokosmoussen!
Ville passa på att testa en nytt sett att sprits kanterna,
tyvärr gick min spritts sönder så det blev väldigt svårt att slutföra.
Kokos mousse
2 dl crème fraîche ej den lätta varianten
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
Vispa crème fraîchen och sockret med elvisp till crème
fraîchen har blivit tjock. Det kommer att ta ett tag och innan den blir tjock
så blir den väldigt rinnig. Tappa inte tålamodet. Men vispa inte för länge
heller för då blir den rinnig igen och skär sig.(jag misslyckades ett par gånger ;-) )
Vänd ned kokosflingorna och ställ sedan in den inplastade bunken
i kylen över natten. Det går även att
göra alla moment samtidigt men kokossmaken framhävs verkligen om det får stå
över natten så att kokosen blir mjuk.
Dagen efter: Vispa grädden relativt hårt och rör sedan ned
den i kokosblandningen.
Kolasås
1 burk kondenserad mjölk
Ställ ner den oöppnade burken i en kastrull och täck den med
vatten, låt sjuda i ca 3 timmar. Låt burken svalna ordentligt innan du öppnar
den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar