Till Botten
180g digestivkex
75g smält smör
Till fyllningen
5 dl grädde
1 st Vaniljstång
0,5 dl socker
4 st gelatin blad
100g färskost
Blåbär/Hallon
Mixa digetivkexen så det bara är små smulor kvar, tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smeten i en springform och ställ in i kylen.
Lägg gelatin bladen i vatten.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Ställ åt sidan en stund så den svalnar.
Vispa färskosten i en bunke häll sakta i pannacotta och blanda den med färskosten.
Ta fram formen som står i kylen och täck botten med blåbär eller hallon, häll över pannacotta. Låt stå i kylen i minst 3 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar