Cupcake

Om mig

Mitt foto
En tvåbarnsmamma från stockholm/järfälla som nyss upptäckt glädjen med att baka tårtor.

torsdag 16 februari 2012

Gräddtårta

Här kommer en riktig  gräddtårta, Fylld med kolasås, mjölkchokladfluff och kokosmousse.
Fick tipset från en god vän att testa kokosmousse, den var riktigt god, jag gillar egentligen inte tårta (lite konstigt kanske) och tyckte att det blev lite för sött efter ett tag, men våra gäster tog väldigt många bitar och älskade kokosmoussen!
Ville passa på att testa en nytt sett att sprits kanterna, tyvärr gick min spritts sönder så det blev väldigt svårt att slutföra.

Kokos mousse

2 dl crème fraîche ej den lätta varianten
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
Vispa crème fraîchen och sockret med elvisp till crème fraîchen har blivit tjock. Det kommer att ta ett tag och innan den blir tjock så blir den väldigt rinnig. Tappa inte tålamodet. Men vispa inte för länge heller för då blir den rinnig igen och skär sig.(jag misslyckades ett par gånger ;-) )
Vänd ned kokosflingorna och ställ sedan in den inplastade bunken  i kylen över natten. Det går även att göra alla moment samtidigt men kokossmaken framhävs verkligen om det får stå över natten så att kokosen blir mjuk.
Dagen efter: Vispa grädden relativt hårt och rör sedan ned den i kokosblandningen.


Kolasås
1 burk kondenserad mjölk
Ställ ner den oöppnade burken i en kastrull och täck den med vatten, låt sjuda  i ca 3 timmar.  Låt burken svalna ordentligt innan du öppnar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar