Detta måste vara det mest underskattade, godaste och enklaste bakverk man kan göra!
Dessa små underverk smälter i munnen.
Underbara som dom är, med choklad, som tårtbotten, med glass och mycket mycket mer!
Var väldigt noga med att ingen ägg gula kommer med i smeten.
Men spara äggulorna och gör en Lemon
curd eller vaniljkräm.
2 dl socker
3 medelstora äggvitor
½ krm ättiksprit
Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa Äggvitor med ättika och 1
dl av sockret till ett fast skum, det ska gå att vända bunken upp och ner utan
att marängen faller.
Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa eller klicka
ut på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i mitten av ugnen tills marängen släpper från pappret, ca 45 min
Hmm måste lära mig att fota bättre allt tycks se sämre ut på bild..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar